Únor a březen 2018: 5. místo v Evropě a rekordní body!

10.04.2018

Kdyby mi někdo loni v říjnu řekl, že vyhraju mistrovství republiky, s českým týmem budeme 5. v Evropě a posunu se k 150. místu na světovém žebříčku, tak mu… uvěřím. Věřil jsem celou dobu, kdy jsem ty čtyři měsíce makal. Nic jiného mi nezbývalo. Zatnout zuby, změnit své herní i tréninkové návyky a věřit, že to bude mít úspěch.

Celou podzimní přípravu jsme s trenérem Pepou Rubášem zaměřili na únor a březen. Na pět turnajů, na kterých jsem měl mít životní formu. Jaké byly?

Mistrovství České republiky (2. – 4. 2. 2018, Praha): Naprostá bomba! Kdykoliv si na ten turnaj vzpomenu, vybaví se mi spoustu dojmů. Otočené semifinále proti Milanu Ludíkovi z 0:1 na sety, proměněný mečbol ve finále, tu obrovskou radost, kterou jsem měl ještě dlouho po turnaji. A také obrovské množství gratulací, moc za ně děkuji.

Mistrovství Evropy družstev (13. – 18. 2. 2018, Kazaň): Zima jak v Rusku, ale pod námi doslova hořely kurty. Poprvé v historii českého badmintonu se povedlo našemu týmu postoupit mezi osm nejlepších na Mistrovství Evropy. Snažil jsem se ze všech sil, v každém zápase jsem si připsal alespoň jednu výhru – tu nejcennější ve čtvrtfinále proti aktuálnímu mistru Německa Maxi Weisskirchenovi. Parádní výsledek celého týmu a českého badmintonu!

Austrian Open (21. – 24. 2. 2018, Vídeň): Jedeme dál! Čtyři vyhrané zápasy v řadě, to se mi na dospělém turnaji světového okruhu ještě nepovedlo. Po výhře nad soupeři z Mexika, Rakouska a Indonésie jsem postoupil do hlavní soutěže. Kvalifikace byla v Rakousku velmi tvrdá, 64 hráčů na startu, jen 8 postoupilo a z toho jen dva Evropané. Já a Švéd Burestedt. Los nás proti sobě svedl do prvního kola – a ve dvou setech jsem uspěl. Rekordní zisk 1520 bodů. S trenérem jsme měli od podzimu dohodu, že když získám víc než 1500 bodů, tak mi na Facebooku olajkuje profilovku. Joooo!

Extraliga (25. 2. 2018, Praha): Povedlo se mi vyhrát oba mé zápasy – ve čtyřhře s Milanem Ludíkem i ve dvouhře nad Adamem Mendrek – ale náš tým Sokol Meteor Praha-Radotín podlehl vítězi základní části z Brna. Po základní části jsme skončili 3., v play-off musíme zabrat!

Slovak Open (28. 2. – 3. 3. 2018, Trenčín): Místo do Trenčína jsem po extralize zajel rovnou do postele. Angína byla silný soupeř. V Trenčíně vyhrál celý turnaj Indonésan Marteen, kterého jsem před týdnem zdolal ve Vídni, ale mě potěšil především výsledek Ondry Krále, který zdolal nasazenou jedničku.

KaBaL International (15. – 18. 3. 2018, Karviná): Každá výhra nad hráčem první světové stovky je cenná, doma dvojnásob! Ačkoliv jsem po angíně nebyl v top formě a hodně to rval na sílu, povedlo se mi porazit čtvrtého nasazeného Maďara Krausze. Zvládl jsem ještě zápas proti Slovinci Ivaničovi, ale v duelu o semifinále už jsem nestačil na Ukrajince Zavadskyho. Nicméně druhý největší bodový zisk a posun na 154. místo na světě!

Nyní mě čeká dvouměsíční příprava – nejprve na maturitu a potom na sérii turnajů v červnu.

A znovu věřím. Že zvládnu maturitu, přijmou mě na vysokou školu a podaří se mi navázat na únorové a březnové úspěchy. Věřím tomu!

ZPĚT