Horké léto: Posun na světovém žebříčku a podpis u mistra.

10.10.2017

Pořádně horké léto – vydařená příprava, úspěch na turnajích a podpis smlouvy v týmu úřadujícího extraligového šampiona.

V červenci jsem se dohodl na pokračující spolupráci se svým trenérem Josefem Rubášem. Domluvili jsme se na tom, že juniorský přístup k badmintonu ukončíme a připravili jsme dlouhodobý plán na rok 2018. Nezaměřím se tolik na turnaje a sbírání bodů, ale především na další zlepšování své výkonnosti.

Týdenní mikrocyklus se v letní přípravě skládal ze 4 – 7 badmintonových jednotek a 4 – 6 jednotek fyzické přípravy (posilovna, běžecký trénink, žebřík, odrazy), 2x týdně jsem chodil k fyzioterapeutce. Důraz jsme kladli na kvalitu každého tréninku.

Velkým zážitkem a cennou zkušeností byl společný trénink v Národním centru v Nymburku, kde jsem byl součástí českého reprezentačního týmu, který se připravoval pod vedením irského singlisty Scotta Evanse. Osmifinalista loňských olympijských her nám připravil velmi intenzivní tréninky a potvrdil mi, že ve změně tréninků jdu po správné cestě.

V závěru přípravy jsme tréninkové jednotky zkrátili na 45 – 70 minut aktivní fáze a vyladili jsme na první podzimní vrchol, který měl přijít v září.

A povedlo se!

Na Kharkiv International, Slovak Open a Polish Open jsem získal shodně 920 bodů do světového žebříčku, díky kterým se posunul už do první světové dvoustovky. Ve stále ještě juniorském věku je to skvělý úspěch, ze všech účastníků dubnového Mistrovství Evropy juniorů jsem nejvýše postaveným hráčem.

Také mě potěšilo, že po pěti měsících kvalifikace na mistrovství světa 2018 držím postupové místo!

Vrcholem zářijového programu bylo Czech Open. V prvním kole kvalifikace jsem porazil vítěze Slovak Open, ve druhém už jsem bohužel nestačil na rakouskou jedničku Luku Wrabera. Přesto se mi na výborně připraveném turnaji líbilo, vychutnal jsem si hlasitou podporu diváků i hru někdejší světové dvojky Japonce Momoty.

Po Czech Open jsem měl několik dnů volna, zrelaxoval jsem a nyní už jsem v plné přípravě. Nejbližší akcí bude dvojice extraligových duelů, kde se představím v novém týmu. Před sezónou jsem podepsal smlouvu v klubu extraligového mistra, budu nastupovat v barvách týmu Sokol Meteor Praha-Radotín.

Těším se na nové turnaje a nové výzvy!

ZPĚT