Výhra nad mistrem Evropy a první dospělá evropská medaile!

30.06.2017

Po Mistrovství Evropy juniorů, kde jsem obsadil výborné 5. místo, jsem měl třítýdenní regenerační pauzu, během které jsem doléčil lehké zranění kotníku a pomalu začal s přípravou na nadcházející turnaje dospělých.

Na začátku května jsem v Dánsku absolvoval týdenní kemp pod záštitou evropského projektu Centre of Excellence. Byl to skvělý týden pod vedením velmi zkušených trenérů. Na soustředění jsem si zkusil spoustu nových věcí, například test speciální rychlosti na kurtu, kde jsem mezi účastníky kempu byl druhý nejrychlejší, nebo měření tuku a svalové hmoty v těle, ve kterém se ukázalo, že do optimální váhy mohu ještě jeden kilogram nabrat.

S litevským trenérem Kestutisem Navickasem v Centre of Excellence

Po soustředění jsem se připravoval v Plzni a následně odjel na Slovenian International. V kvalifikaci jsem třikrát vyhrál, ve finále jsem pozdě večer porazil třetího nasazeného Švýcara Kirchmayra. Velmi cenná výhra! Druhý den ráno jsem podlehl nejprve únavě a vzápětí i dánskému soupeři.

O týden později jsem se svým trenérem Josefem Rubášem odcestoval na Czech International do Karviné, na kterém jsem uhrál zatím nejlepší výsledek mezi dospělými!

V prvním kole Rumun Filimon, postup do čtvrtfinále nasazený Poláka Poulakowski, který se dlouhodobě připravuje v Dánsku, a následně Slovinec Krapež. To byla má cesta do semifinále, první medaile na turnaji evropského okruhu. V semifinále jsem už nestačil na mého kamaráda a vítěze celého turnaje Milana Ludíka, se kterým jsem další víkend trénoval v Praze a připravoval se na poslední dva turnaje první části roku.

Třetí místo v Karviné!

Nejprve jsem odletěl do Lotyšska na Latvia International, na kterém se mi opět podařilo získat bronzovou medaili!

V semifinálovém souboji jsem po hodinové bitvě prohrál s 75. hráčem světového žebříčku Němcem Schäferem. Ve vyrovnaném zápase jsem si dokázal, že mohu být rovnocenným soupeřem třeba i hráči, který startoval na nedávném mistrovství Evropy.

Následně jsme spolu s dalšími českými hráči přejeli do nedaleké Litvy, kde jsme si užili spoustu zábavy a společného tréninku. Shlédli jsme všechny díly Pirátů z Karibiku a na poslední díl jsme nedočkavě šli do kina.

A pirátské způsoby jsem si přenesl i do turnaje. Bezpečně jsem zvládl zápas 1. kola a v osmifinále jsem obral o výhru juniorského mistra Evropy juniorů z loňského roku!

Ira Nguyena jsem po třísetové bitvě udolal 14:21, 22:20 a 21:15 a z výhry jsem měl obrovskou radost. „Porazit mistra Evropy se nepodaří každý den, ale dnes to vyšlo!“ hlásil jsem nadšeně svému trenérovi.

O pár hodin později jsem nastoupil proti technicky skvělému hráči z Dánska. Bohužel dlouhá pouť dvěma turnaji si vybrala daň a tak pro mě turnaj skončil mezi nejlepšími osmi.

Po návratu mě čekala třítýdenní pauza, kterou si ještě pár dní užívám. Zvládl jsem s dobrými výsledky uzavřít předmaturitní ročník na gymnáziu a teď se těším na desítky letních tréninkových jednotek a další turnaje!

ZPĚT