Mistrovství Evropy juniorů: Dvakrát páté místo!

18.04.2017

Na Mistrovství Evropy juniorů ve francouzských Mylhúzách jsem odjel společně s mým trenérem Pepou Rubášem a dalšími hráči ve středu 6. dubna. Po celou dobu turnaje jsme byli ubytováni v krásném, čtyřhvězdičkovém hotelu, který se nacházel blízko centra města. V hotelu jsme měli skvělé snídaně, které nás vždy s motivační řečí trenérů nastartovali do nového dne.

Ve čtvrtek dopoledne jsme měli trénink, který měl simulovat páteční zápas proti Dánsku, který jsme hráli v pátek dopoledne. V zápasech ve skupině proti Dánsku, Norsku a Estonsku jsem odehrál 2 singly a 1 debl a všechny zápasy jsem vyhrál.

S týmem jsme při každém utkání vytvořili skvělou atmosféru, ve které byla radost hrát i fandit.

Proti Dánsku jsme sehráli velmi těsné utkání, které jsme po dlouhé bitvě prohráli 2:3, další dny následovaly jasné výhry, 5:0 proti Norsku a 4:1 proti Estonsku. Nakonec jsme skončili druzí ve skupině, ale díky skvělému skóre jsme postoupili z druhé pozice a dostali se mezi osm nejlepších týmů Evropy!

Dosáhli jsme skvělého výsledku, ale rovněž jsme věděli, že máme šanci i v boji o medaili. Bohužel nám los na čtvrtfinále příliš nepřál a v pondělí jsme nastoupili proti Francii, která později celý turnaj družstev suverénně vyhrála. Cíl byl jasný, bojovat o každý bod. Bohužel jsme prohráli 0:3. I tak jsme byli s pátým místem spokojeni, je to nejlepší výsledek českého badmintonu na MEJ, a připravovali se na individuální soutěž.

V individuální soutěži jsem byl 4. nasazený, tudíž jsem měl první kolo volné.

Do prvního zápasu jsem nastoupil ve středu a nad Slovákem Hrnčárem vyhrál s přehledem ve dvou setech. S rychlostí a nasazením jsem ale nebyl příliš spokojený, a tak po zápase následoval krátký, ale velmi intenzivní, rychlostní trénink, abych byl na další zápasy 100% připravený.

Následující den jsem odehrál 2 zápasy, s Angličanem Russem a Slovincem Jercinovičem, oba vítězně a dostal se do pátečního boje o medaili.

Na utkání s Nizozemcem Kweekelem jsem se velice dobře připravil, věděl jsem, že to je ten velký zápas, pro který jsem celý rok trénoval.

Bohužel jsem po hodinové, třísetové bitvě dobře rozehraný zápas do vítězného konce nedotáhl a nastalo velké zklamání. Medaile byla tak blízko!

Nezbývá mi nic jiného než si z porážky vzít ponaučení a daleko více makat.

Chtěl bych moc poděkovat trenérům a masérovi Jardovi, kteří nám po celé mistrovství dělali perfektní zázemí, abychom mohli podávat ty nejlepší výkony.

ZPĚT