Leden a únor 2017: Zlato a stříbro!

12.03.2017

Výhra na Polish Junior, stříbrná medaile z Mistrovství České republiky dospělých nebo úspěšné porovnání s tvrdou asijskou konkurencí. To byly mé první dva měsíce roku 2017.

V prosinci jsem se v tréninku zaměřil na další vylepšení mé techniky a taktiky a v lednu jsem se těšil na to, až tréninkovou teorii proměním v zápasovou praxi.

V Českém Těšíně na turnaji Grand Prix A dospělých jsem postoupil do semifinále a tam jsem byl jen krůček od výhry nad českou dvojkou Adamem Mendrekem. Bolestná, ale cenná zkušenost, vedení 19:13 ve třetím setu už příště proměním!

Chuť jsem si spravil postupem do finále čtyřhry, kde jsme s Michalem Hubáčkem nestačili na pár Petr Beran – Jaromír Janáček, jak jinak než 19:21 ve třetím setu.

V tréninku jsme se mimo jiné zaměřili na koncovky – a jak se mi to hodilo. Ve finále Polish Junior jsem totiž udolal Ukrajince Bosniuka až poměrem 22:20 ve třetí sadě!

Tento výsledek mi pomohl postoupit na šesté místo na světovém juniorském žebříčku. Je to příjemné, ale daleko podstatnější už je pro mě žebříček mezi dospělými. Přeci jen na konci roku mezi juniory končím a žebříčkové priority musím posunout výše.

Na mistrovství republiky dospělých mě ve dvouhře zastavil před branami semifinále desetinásobný mistr republiky ve dvouhře Jan Fröhlich, kterému jsem vzal první set, ale další dva už si zkušeně pohlídal. Ve čtyřhře jsme s Michalem vyřadili čtyřnásobné mistry republiky pár Jakub  Bitman – Pavel Drančák a došli až do finále.

Radost ze stříbrné medaile. Loni bronz, letos stříbro, za rok chci zaútočit na zlato!

V rámci mistrovství jsem byl rovněž vyhlášený v anketě Českého badmintonového svazu jako Junior roku 2016. Moc si toho vážím a děkuji všem, kteří mi dali hlas!

V prvních dvou únorových týdnech jsem uzavřel známky v prvním pololetí – i tady se dívám do budoucnosti, z maturitních předmětů si hlídám jedničky a dvojky – také jsem kvalitně potrénoval a potom poměřil síly s asijskou konkurencí.

Na Austrian Open, výborně obsazeném turnaji dospělých, jsem postoupil do druhého kola kvalifikace, kde jsem tři sety tvrdě bojoval s Číňanem Yu Chenem. Velká čínská zeď se ukázala jako příliš velká, ale každý takový zápas je nesmírně cenný a motivuje mě do další práce.

Na Dutch Junior a German Junior, dvou nejlépe obsazených juniorských turnajích na světě, jsem se dostal dvakrát mezi šestnáct nejlepších, což byl nejlepší výsledek evropského hráče.

Celkem jsem sehrál šest zápasů, z toho čtyři se silnými Asiaty, se kterými jsem to měl 2:2.

První dva měsíce roku 2017 mi vyšly na výbornou. Teď je přede mnou finální příprava na dubnové mistrovství Evropy ve Francii, kde budu čtvrtý nasazený ve dvouhře a udělám všechno pro to, abych jako první český badmintonista získal medaili na evropském juniorském šampionátu.

ZPĚT